Rachid Benhammou

Tekst & foto:
Eveline van Wanrooij

Aangenaam,

Mijn naam is Rachid Benhammou. Als u in de wereld van jongeren, kunst & cultuur of evenementen werkzaam bent, is het mogelijk dat mijn naam een belletje doet rinkelen. Jarenlang was ik in die vakgebieden werkzaam. Zestien jaar lang werkte ik als jongeren- en kinderwerker in Rotterdam Zuid. Daarna richtte ik met twee oud-collega’s de stichting het Rotterdams Cultuuratelier op. Het Rotterdams Cultuuratelier organiseerde laagdrempelige culturele evenementen in Rotterdam en omstreken. In de Beste Festivalstad van de Wereld hebben wij de eer gehad om festivals als North Sea Round Town en Muziek op Zuid te mogen organiseren. Het Rotterdams Cultuuratelier was tevens verantwoordelijk voor de ontwikkeling ervan.

Momenteel zet ik mijn kennis in als programmeur en communicatie medewerker bij Theater Zuidplein. Mijn uitgebreide netwerk komt hier perfect van pas. We waren afgelopen jaar een van de weinige theaters van Nederland die te maken had met een stijging in de bezoekersaantallen. 

Twee indrukwekkende reizen naar het tsunamigebied in Thailand en het rampgebied op Haiti, deden mij serieus nadenken over het leven. Mensen helpen is voor mij een levensdoel geworden. De tijd is gekomen om mijn kennis en ervaring voor anderen in te zetten. Daarom heb ik Ext-Ra Organisatiebureau opgericht. Ext-Ra staat voor Extern en Rachid. De bedrijven waarmee ik zelf samen werk zijn, net als mijn eigen werkwijze, no-nonsense en recht door zee. De Rotterdamse methode, zoals we dat zelf graag zeggen.

Door de jaren heen heb ik de vreemdste opdrachten weten te vervullen, dus staan we open voor elk idee!

 Met ambitieuze groet,

Rachid Benhammou

Van alle markten thuis…